Роден съм в гр. Плевен през 1979г. зодия Рак.
С кулинария се занимавам още от 17 годишен. Първите опити са в кухнята на майка ми.
След завършване на средното ми образование изкарах курс за готвач и тогава са първите ми срещи с професионалната кухня. Работейки известно време в различни ресторанти в родния Плевен реших, че кухните там няма вече какво да ми предложат като професионално предизвикателство се отправих към Варна. Във Варна разбрах какво е реална конкуренция и започнах почти от начало.
Започнах работа в кораб-ресторант "Сириус" в комплекс св. св. Константин и Елена, там се научих да работя с риба и морски деликатеси. За няколко години изкачих стъпалата от помощник готвач до заместник гл. готвач. Същевременно бях изкарал курс за гл. готвач в школа "Интерменю" и реших да напусна и да поема собствена кухня.
Започнах работа като гл. готвач в хотел "Силвър" - курортен комплекс "Златни Пясъци", там добих опит в управлението на кухня, хранене на блок маса както и цялото кухненско счетоводство.
След една година и тази кухня вече нямаше какво да ми предложи, а аз исках да се развивам и да продължавам нагоре, и нагоре. Новата ми работа беше като зам. главен готвач в Парк хотел "Голдън Бийч" комплекс "Златни Пясъци",тогава бяха и първите ми опити с карвинга.
Започнах да правя опити за гравиране на дини и др. твърди плодове и зеленчуци. Лошото беше, че всичко беше на принципа проба-грешка, и след много грешки започна да се получава произведенията ми ставаха все по красиви, а стимула за ново и ново ставаше по голям. След една година работа бях повишен в гл. готвач, продължих още по упорито да се занимавам с това изкуство, ровех се из интернет, купувах специализирани книги и напредвах бавно.
Участвах в няколко национални и международни състезания.
- Печеля сребърен медал на Кулинарния фестивал в Турция гр. Истанбул категория Карвинг, както и бронз на отборното състезание ‘’Черна кутия’’.
- Златен медал на кулинарното състезание ‘’Перлата на Морето’’ Република Хърватска, за работа с шоколад,както и два бронзови медала категории Модерен десерт и модерно вегетарианско ястие.
Почетен член на Гилдията на главните готвачи на Русия, както и член на Международния Готварски Алианс учреден в гр. Санкт Петербург.
Завършил успешно майсторски курс по карвинг при многократната шампионка на Русия, Анастасия Владимировна Корсакова.
Участник в Карвинг конгреса в гр.Либерец Чешка Република, където връчих кандидатурата на гр.Варна за домакин на Европейско първенство по Карвинг.
Два пъти съм бил гост готвач в телевизионното предаване ”Бързо, лесно, вкусно”.
Кулинарен консултант на списание “1001 Рецепти”,водя рубрика по карвинг в списание “Кулинарен журнал”. Гост готвач на списание ”Бон Апети” и гост готвач на телевизионното предаване ”Бон Апети”, автор на множество статии във вестници и списания посветени на карвинг изкуството.
Изучавал съм принципите на Айс карвинга.
По настоящем съм главен готвач в х-л Метропол при GRIFID HOTELS.

По
ОтговорИзтриванеЕвалта шефе
ОтговорИзтриване